Top turizmcilerde

Top turizmcilerde

Antalya’da ‘ölü sezon’ olarak adlandırılan Ocak-Mart dönemi spor turizmiyle canlanacak. 2 bin takım 80 bin sporcu ile kampa gelecek

Antalya turizmi, 'ölü sezon' diye adlandırılan kış aylarında, dünyanın dört bir yanından kampa gelecek spor kulüpleriyle hareketlenecek. Ortalama 40'ar kişilik futbolcu, teknik heyet, malzemeci, idareciden oluşan kafileyle kamp yapacak futbol takımları, ülkedeki turizm çeşitliliğine ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak. Antalya'da ocak ayından itibaren başlayan ve Mart ayı sonuna kadar devam eden kamp turizmi döneminde, 2 binin üzerinde futbol takımı Antalya'ya gelecek.

DÜNYANIN KAMP MERKEZİ
Spor Toto Süper Lig'in 17'nci haftada oynanacak müsabakaların ardından tatile girmesiyle Antalya'daki otellerde, ikinci devreye kadar Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig takımları ağırlanacak. Türk takımlarının yanı sıra Rusya, Ukrayna, Polonya, Azerbaycan, Çekya, Bulgaristan, Slovakya, Almanya'nın yanı sıra Çin, Japonya, Kore'den takımlar Antalya'da kamp yapacak. Zenit, Lokomotiv Moskova, Shakhtar Donetsk gibi tanınmış takımlar ağırlanacak. Avrupa liglerinden Bundesliga başta olmak üzere farklı ülkelerin liglerinden alt yaş gruplarındaki takımlar da kampa gelecek.

İLK SIRADA RUSLAR VAR
ANTALYA'YA kamp için gelecek takımlar arasında en fazla Rus kulübü bulunduğunu belirten Yaşacan, "Bu sene Çin, Kore, Japonya'dan takımların rezervasyon yaptırması da spor turizminde sevindirici bir durum" diye konuştu. Yaşacan, Antalya'da devlet desteğiyle turnuva düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Erken rezervasyon döneminde yapılacak turnuva maçlarının ülke tanıtımına katkı sağlayacağını dile getiren Yaşacan, turnuva maçlarının yaz dönemindeki turist hareketliliğini artıracağını söyledi.

SADECE FUTBOL DEĞİL
SPOR Turizmi Birliği Başkanı Recep Şamil Yaşacan, futbol kamp turizminde bu yıl için hedeflenen bin 500 kamp sayısını aşarak, sezonu bin 700 civarında kampla tamamladıklarını söyledi. Golf, yüzme, bisiklet, kano, tenis gibi branşlardan takımların da kamp için Antalya'yı tercih etmesiyle dünya spor turizminde önemli merkezlerden biri olunduğunu vurgulayan Yaşacan, futbol kamp turizminin kent turizminde ayrı öneme sahip olduğunu vurguladı. Ocak- Mart aylarını kapsayan futbol kamp turizmi sezonu hedeflerini açıklayan Yaşacan, "Hedefimiz 2 bin kamp sayısını geçmek. Bu hedefi aşacağımıza inanıyorum. Otellerin, özel sektörün 170 futbol sahası var. Bu sahaların hepsi bakımda, yeni sezona hazırlanıyor. Ocak, şubat aylarında futbol sahalarımız yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Mart, nisan aylarındaki doluluk oranının da yüzde 100'e ulaşması için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

 

Kaynak